2020-та е най-смъртоносната година в историята на САЩ. Смъртността се е увеличила с 15% вследствие на коронавирусната пандемия, съобщава "Политико", позовавайки се на двама висши представители на американската администрация.

Очаква се Центровете за превенция и контрол на заболяванията (CDC) да съобщят новите данни.

Байдън: САЩ купуват 100 млн. от ваксината на Johnson & Johnson

Байдън: САЩ купуват 100 млн. от ваксината на Johnson & Johnson

"Винаги има шанс да се сблъскаме с неочаквани предизвикателства. Трябва да сме подготвени." , настоя президентът

Агенцията ще обобщи откритията си в доклад за заболеваемостта и смъртността в страната. Източниците поясниха, че в анализа ще бъдат включени подробности за смъртността от коронавируса, включително за общия брой на починалите във всяка демографска група.

COVID-19 e третата водеща причина за смърт след сърдечните заболявания и рака. "Неволни наранявания" обикновено са третата причина за смърт, според представителите.

Повече от 3 милиона души са починали в САЩ през 2020 г.

В САЩ одобриха революционен тест за COVID-19

В САЩ одобриха революционен тест за COVID-19

Открива следите на вируса, дори да няма антитела...

Предстоящият доклад ще бележи, че за първи път агенцията публично признава, че смъртността се е увеличила през миналата година и че коронавирусът е изиграл роля за увеличението.

Според CDC увеличението през 2020 г. е най-голямото от 1918 г., когато испанският грип и Първата световна война отнеха живота на стотици хиляди американци. За сравнение смъртността през 2019 г. спадна с 1,2% спрямо 2018 г.

Наскоро бе публикувана информация, че средната продължителност на живота в САЩ е намаляла с една година в резултат на пандемията от 78,8 г. през 2019 г. до 77,8 г.

Повече от 582 000 са жертвите на коронавируса в САЩ. Около 128 000 са починали, откакто Джо Байдън пое властта.