Президентът на САЩ Джо Байдън официално обяви, че правителството купува още 100 милиона дози ваксина срещу COVID-19 от Johnson & Johnson. Очаква се те да пристигнат едва, след като САЩ натрупат достатъчно запаси от ваксини за всички жители през май, но Байдън каза, че иска още количества с цел сигурност, предаде NY Post. "Правя това, защото се нуждаем от максимална гъвкавост", каза Байдън на събитие в Белия дом, за да обяви покупката. "Винаги има шанс да се сблъскаме с неочаквани предизвикателства. Трябва да сме подготвени."

САЩ купуват още 100 млн. от ваксината на Johnson & Johnson

САЩ купуват още 100 млн. от ваксината на Johnson & Johnson

Байдън ще обяви новината по време на среща с шефовете на J&J и Merck

Наскоро стана ясно, че Merck ще помогне на J&J с производството на ваксината. По-рано президентът заяви, че САЩ са на път да осигурят достатъчно ваксини за всички пълнолетни до края на май. САЩ договориха 300 милиона дози от всяка от ваксините на Pfizer и Moderna, а също така и 100 милиона дози от J&J. С допълнителните 100 милиона дози от J&J администрацията иска да се застрахова в случай на проблеми с производството при Pfizer и Moderna.

Ваксината е от една доза за разлика от другите и се съхранява при по-нормални ниски температури в сравнение с тези на Pfizer и Moderna.

В САЩ: Еднодозовата ваксина на Johnson & Johnson е ефективна и безопасна

В САЩ: Еднодозовата ваксина на Johnson & Johnson е ефективна и безопасна

Това трасира пътя за одобрението ѝ за спешна употреба