Най-малко 21 души, включително шест бебета, са починали до момента в резултат на аварията, която остави цяла Венецуела без електричество, обявиха опозиционни лидери, цитирани от "Гардиън".

Опозицията ще проведе извънреден дебат за кризата в столицата Каракас.

Те не са само числа, това е животът на венецуелски граждани, който нямаше да бъде изгубен, ако не беше глупостта на Николас Мадуро, написа в "Туитър" Хосе Мануел Оливарес, лекар и опозиционен политик, който е специалист в сферата на здравеопазването.

Диетата на Мадуро - от сърце за Венецуела

Диетата на Мадуро - от сърце за Венецуела

Разказът на една българка, която живее в Каракас

Според политика 15 пациенти са починали в болница "Мануел Товар" в североизточния град Матурин след спирането на тока в четвъртък.

Две новородени бебета починаха в болница в Каракас. Едното бебе е починало от недохранване.

Оливарес подчерта пред британското издание, че броят на жертвите се очаква да нарасне, тъй като тепърва ще излязат резултатите от кризисната ситуация.

Опозиционният лидер Хуан Гуайдо нападна Мадуро.

Сблъсъци на протеста във Венецуела

Сблъсъци на протеста във Венецуела

Привържениците на Гуайдо излязоха на пореден протест

"Народът ни продължава да живее под заплахата от ново прекъсване на тока, докато тези циници лъжат и се присмиват на болката и смъртта", написа Гуайдо в "Туитър".

Венецуелският военен министър Владимир Падрино Лопес заяви, че правителството "работи неуморно" за разрешаването на кризата.

Разпространява се информация, че електричеството е възстановено в някои части на Каракас. Но експерти се опасяват, че кризата, която според мнозина е в резултат на лоша поддръжка и корупция, е далеч от разрешаване.

Голяма част от Венецуела все още е без ток

Голяма част от Венецуела все още е без ток

Вече второ денонощие...

Училищата и някои работни места остават затворени.