Белгийските власти обявиха, че са арестували още петима души в страната, съобщават световни агенции.

Общо 21 души са задържани от неделя.

От федералната прокуратура заявиха в съобщение, че автомобил BMW, забелязан до Лиеж, който се свързва с международно издирвания Салах Абдеслам, няма връзка с продължаващото разследване.

Вчера полицията извърши операции в Брюксел и Лиеж. Бяха задържани общо 16 души.

От прокуратурата подчертават, че допълнителни пет жилища са проверени в региона на столицата и две в Лиеж. При една от проверките са иззети 26 хиляди евро.

„След операцията миналата нощ нови пет претърсвания на жилища бяха проведени в района на Брюксел и две в района на Лиеж. Петима души са задържани по време на тези проверки", подчертават от прокуратурата.

Трети ден в Брюксел са предприети безпрецедентни мерки заради заплаха от терористична атака. По улиците на неофициалната столица на ЕС са разположени хиляди полицаи и войници. Затворени са училищата, а метрото е спряно.

Междувременно белгийската полиция пусна послание в „Туитър", за да благодари на всеки, който отговори на молбата на правителството да не се разкрива информация за продължаващата операция в страната с качването на снимки с котки.

„За котките, които ни помогнаха вчера вечерта - Заповядайте!", отбелязва се в съобщението.

Вчера военният министър на Белгия написа в „Туитър": „Полицията моли обществеността да не разкрива полицейските действия в социалните мрежи, моля ви, подкрепете #BrusselsLockdown". Белгийците отговориха на молбата на властите с качване на снимки с котки в интернет.