Спасителни екипи продължават претърсването на Атлантическия океан за самолетът на "Ер Франс", който вчера изчезна по време на буря с 228 души на борда.

В издирването са се включили самолети, хеликоптери и кораби от много страни, съобщи БиБиСи.

Припомняме, самолетът на Ер Франс е изпълнявал полет от Бразилия до Франция, когато часове след излитането е загубена връзката с него.
Екс
перти смятат, че няма почти никаква надежда да бъдат открити оцелели пътници или екипаж.

Военни кораби от Франция, Испания, Сенегал и Бразилия са се включили към издирването на останките от падналия самолет. САЩ предложиха също да се присъединят към операцията с помощта на сателит, който трябва да определи точното местоположение на самолета.

„Ер Франс" и кризисния щаб на френското правителство не потвърдиха информацията за намерени останки от самолета в териториалните води на Сенегал, съобщи "Миг-нюз". За такива останки по-рано съобщи представител на ВВС на Бразилия.

В съобщението се споменава за оранжеви предмети, които плували на повърхността на океана. Самата информация е отречена малко по-късно от пилота на ВВС, който ги е видял.

Телефонът на един от пасажерите на "Ер Франс" звъни.
                           Още...

Зоната на изчезване на самолета Еърбъс A330-200 е локализирана в Атлантическия океан, на половината разстояние между Бразилия и бреговете на Африка.

Зоната е определена с точност до няколко десетки морски мили, съобщи шефът на "Ер Франс" Пиер-Анри Гуржон.

На пресконференция на летище "Шарл де Гол" той отбеляза, че най-вероятно всички на са загинали и че се прави всичко възможно за материалното подпомагане на техните роднини.

Междувременно "Ер Франс" публикува на сайта си списък с националностите на пътниците в самолета, от който става ясно, че на борда е имало пасажери от 32 страни.
Български граждани няма.
Най-много са французите и бразилците:

1 гражданин на ЮАР, 26 германци, 2 американци, 1 аржентинец, 1 австриец, 1 белгиец, 58 бразилци, 5 британци, 1 канадец, 9 китайци, 1 хърватин, 1 датчанин, 2 испанци, 1 естонец, 61 французи, 1 гамбиец, 4 унгарци, 3 ирландци, 1 исландец, 9 италианци, 5 ливанци, 2 мароканци, 1 холандец, 3 норвежци, 1 филипинец, 2 румънци, 1 руснак, 3 словаци, 1 швед, 6 швейцарци, 1 турчин