Израелските сили са убили най-малко 54 палестинци в Газа от началото на 2019 г., съобщи вчера Центърът за човешки права "Ал-Мезан".

Сред тях са 12 деца и четири жени. 

3 723 палестинци в Газа са били ранени през същия период, сред тях 1226 деца и 179 жени.

Центърът обвини Израел за употребата на сила срещу мирни протестиращи по време на Великия марш на завръщането, които се организират всеки петък от 30 март 2018 г. по източните граници на Газа.

В същото време са били арестувани 88 палестинци от ивицата Газа, сред които 22 деца.

Израел твърди обаче, че редовно по протести военните са нападани с нож и "обстрелвани" с камъни и бутилки, отдело почти всекидневни са ракетните нападения по израелска територия. 

Израел с необичаен ход – одобри палестински жилища сред евреи на Западния бряг

Израел с необичаен ход – одобри палестински жилища сред евреи на Западния бряг

Израелското одобрение за строителство на палестински жилища в Зона C е необичайно, тъй като там са повечето от еврейските селища

Правителството на Израел единодушно одобри нови 700 жилища за палестинците и 6000 за израелците в Зона C на Западния бряг, обяви представител на израелския кабинет.

Израелското одобрение за строителство на палестински жилища в Зона C е необичайно, тъй като там са повечето от еврейските селища на Западния бряги е под контрола на Израел.

Палестинците отхвърлят мирния план на САЩ, който първо се съсредоточи върху икономически въпроси, въпреки че палестинците настояват първо да се разрешат политическите.

По-рано израелски медии съобщиха, че Доналд Тръмп подготвя конференция с арабските лидери, на която ще представи мирния план.

Повече от 600 000 израелски заселници живеят на Западния бряг и в Източен Йерусалим.