Седемгодишно момиче от Гватемала, което незаконно прекосява границата между САЩ и Мексико с баща си е починало няколко часа след като е задържано, съобщават американските медии, цитирани от БиБиСи.

Момичето, което е пристигнало в САЩ миналата седмица като част от група мигранти е загинало от обезводняване и шок, съобщава "Вашингтон пост".

АП цитира държавни служители, които коментират, че не е имала храна или вода в продължение на няколко дни.

Хиляди мигранти пътуват от Централна Америка към границата на САЩ. Мигрантите обясняват, че бягат от преследване, бедност и насилие в родните си страни Гватемала, Хондурас и Ел Салвадор.

В САЩ заловиха имигранти

В САЩ заловиха имигранти

Групата е хваната в Тихуана

Много от тях заявяват, че целта им е да се установят в САЩ въпреки предупрежденията на американските официални лица, че всеки, който незаконно влиза в страната, ще бъде арестуван, преследван и депортиран.

Американските официални представители досега не са направили официално изявление за смъртта на момичето.

"Вашингтон пост" съобщи, че момичето е припаднало след като е задържано през почивните дни заедно с баща си, взето е с хеликоптер и откарано в детска болница.

За по-малко от 24 часа след като тя е приета, тя претърпя сърдечен удар, съобщава медията, цитирайки американските митнически и гранични власти.

Тръмп и демократите се скараха за стената

Тръмп и демократите се скараха за стената

Тръмп направи коментара по време на драматична публична срещ

Напрежението е високо на американско-мексиканската граница след пристигането на почти 7 500 мигранти през последните седмици.

Миналия месец американските гранични агенти използваха сълзотворен газ срещу мигранти, включително деца, които се опитваха да пресекат границата.

Агентите обясняват, че персоналът е нападан и бит с камъни.

Критици обвиняват администрацията на Тръмп за драконовския отговор, докато Мексико поиска разследване на инцидента.

Мексико гони 500 мигранти, щурмували границата със САЩ

Мексико гони 500 мигранти, щурмували границата със САЩ

Напрежението на границата между Мексико и САЩ се покачи