Адвокати от международната кантора Jones Day, която е спечелила милиони като външен консултант на предизборната кампания на президента на САЩ Доналд Тръмп, са дарили близо 90 000 долара на кампанията на кандидата за президент от Демократическата партия Джо Байдън. Адвокати от фирмата са дарили на Тръмп общо само 50 долара, информира "Ройтерс".

Тръмп поддържа банкова сметка в Китай

Тръмп поддържа банкова сметка в Китай

Въпреки че критикува американските фирми, които правят бизнес в Китай

Осведомителната агенция е направила анализ на данните във Федералната избирателна комисия. Резултатът е, че индивидуално адвокати са дарили много повече пари за кампанията на Байдън в сравнение с даренията за Тръмп. Между 1 януари 2019 г. и 31 август 2020 г. кампанията на бившия вицепрезидент е получила близо 29 милион долара, а Тръмп - под 1,75 милиона долара. Адвокати в няколко други кантори, които представляват Тръмп или кампанията му, също са дарили пари предимно за Байдън.

Данните отразяват индивидуалните дарения, а не на канторите. "Ройтерс" е анализирал данни от повече от 120 000 дарения, които кампаниите на кандидатите за президент на САЩ са съобщили на Федералната избирателна комисия на 20 септември, като включва даренията до 31 август.

Адвокатът на Тръмп обяви, че Хънтър Байдън имал снимки на непълнолетни момичета

Адвокатът на Тръмп обяви, че Хънтър Байдън имал снимки на непълнолетни момичета

Дори имало сексуални материали с непълнолетни момичета

Като цяло адвокатите повече даряват на кандидатите за държавен глава от Демократическата партия спрямо републиканците.

Американската кантора Jones Day е спечелила над 4,5 милиона долара от 2019 г. като консултант на кампанията на Тръмп.