Ексцентричният американски милиардер Робърт Дърст, който е свързван с две убийства и беше арестуван във връзка с трето убийство, ще бъде екстрадиран от Ню Орлиънс в Лос Анджелис, където ще бъде съден, съобщават американски медии.

Милиардерът признава във филм на HBO, излъчен през уикенда, че е извършил няколко убийства.

Дърст, който е потомък на семейство, което е натрупало милиарди с продажба на недвижими имоти в Ню Йорк, беше арестуван в събота в хотел в Ню Орлиънс по искане на полицията в Лос Анджелис, която разследва убийството на Съзън Берман през 2000 година.

На следващия ден беше излъчен последният епизод (общо 6) от документалния сериал „Несполука: Животът и смъртта на Робърт Дърст".

По време на един от епизодите 71-годишният Дърст е чут да казва следните думи: „Какво по дяволите направих? Убих ги всички, разбира се". Той очевидно не е знаел, че на ревера му е останал включен закаченият микрофон, докато е използвал тоалетната.

Междувременно агенти на ФБР вярват, че той е възнамерявал да напусне САЩ, тъй като в хотела, където е арестуван, е платил в брой и е хванат с фалшиви документи.

Робърт Дърст е заподозрян за убийството на жена му през 1982 година, за разчленяването на тялото на съседа му Морис Блек в Тексас и за убийството на Берман.

Берман е негова приятелка. Тя е дъщеря на мафиот от Лас Вегас. Берман е била застреляна в гърба ден преди да отиде в полицията да даде показания за изчезването на съпругата на Дърст.