Повече от 400 американски милионери и милиардери са се подписали в писмо против намаляването на данъците на най-богатите американци. Те се обявяват против републиканския данъчен план, съобщава "Маркет Уоч".

Писмото е подписано от милиардера Джордж Сорос, Бен Коен и Джери Грийнфилд и филантропа Стивън Рокфелер. Документът ще бъде изпратен до Конгреса тази седмица.

Тръмп може да спести над 1 млрд. долара съгласно плана си за орязване на данъците

Тръмп може да спести над 1 млрд. долара съгласно плана си за орязване на данъците

"Нямам изгода. Не се възползвам"

"Призоваваме за противопоставяне на всяко законодателство, което още повече изостря неравенството", е записано в писмото на милионерите.

"Данъчната реформа трябва да бъде, най-малкото, неутрална по отношение на приходите - без да се използват трикове като динамичен скок. Ние сме сериозно загрижени, че намаляването на приходите би довело до дълбоко съкращаване на критични услуги като образованието и здравеопазването и би възпрепятствало способността на нацията да възстанови инвестициите си". Пише още в подписаното писмо.

"Голяма новина - бюджетът беше приет", ликува Тръмп

"Голяма новина - бюджетът беше приет", ликува Тръмп

Тръмп е по-близо до изпълняването на обещанието си да намали данъците

Боб Крандал, основателят на American Airlines, също е подписал документа. "Мисля, че намаляването на данъците е пълен абсурд", изтъква милиардерът.