Над 100 души са били убити по време на проведените в 21 града в Иран протести. 

За това съобщи правозащитната група "Амнести интернешънъл", като се позова на свои източници.

Действителният брой на смъртните случаи обаче може да е много по-висок, като вероятно загинали близо 200 души, се казва още в съобщението.

Правителството на Иран не отговори веднага на обвиненията.

Смята се, че демонстрациите все още продължават в страната.

Хаменей: Протестите в Иран са саботаж

Хаменей: Протестите в Иран са саботаж

Той подкрепи предложението за повишението на цените

Междувременно по-твърдите кръгове в Иран заплашиха протестиращите във вторник с екзекуции чрез обесване.

Достъпът до интернет бе спрян. 

Германия призова настоятелно правителството на Иран да зачита "законните" протести и да започне преговори с демонстрантите.

"Законно е и заслужава нашето уважение, когато хората смело изразяват своите икономически и политически оплаквания, както се случва в момента в Иран. Иранското правителство трябва да отговори на настоящите протести с готовност да се включи в диалог", настоя говорителят на германския канцлер Ангела Меркел.

По-рано днес Русия настоя, че ескалацията на последните протести в Иран можело да е предизвикана от "активна" чужда намеса.

Това става след протестите от последните дни в Иран заради решението на правителството да увеличи цените на бензина с най-малко 50 процента.

Няколко служители на реда са били убити при протестите, обяви говорителят на правителството.

Иран страда от строгите икономически санкции, които САЩ възобновиха през миналата година, след като американският президент Доналд Тръмп оттегли страната си от ядреното споразумение, подписано през 2015 г. между Иран и световните сили.