Холивудската актриса Анджелина Джоли намекна, че обмисля в бъдеще да влезе в политиката.

В интервю за Би Би Си тя поясни, че преди 20 г. е щяла да отхвърли подобна вероятност, но сега се насочва натам, където е необходима.

Запитана дали ще влезе в политиката, тя отговори: "Ако ме бяхте попитали преди 20 г., щях да се изсмея...Винаги казвам, че ще отида там, където има нужда от мен. Не знам дали съм подходяща за политик... но също така се шегувам, че не знам дали нямам скелети в гардероба. Аз съм способна да работя с правителства, както и с военни, така че мога да направя много. Но за момента запазвам мълчание".

Джоли е специален посланик на Агенцията за бежанците на ООН. Тя е активист по различни проблеми, включително бежанците, сексуалното насилие и опазване на околната среда.

По време на интервюто Джоли коментира американската политика, социалните медии, сексуалното насилие и световната бежанска криза.

Когато интервюиращият Джъстин Уеб предположи, че тя може да е в списъка с 30-40 демократи, които ще се борят за номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ, Джоли не отрече, а отговори: "Благодаря ви".