Съпругата на ликвидирания лидер на ДАЕШ ("Ислямска държава") Абу Бакр ал Багдади разкри "много информация" за "вътрешната работа" на групировката след залавянето й, съобщи турски представител, цитиран от АФП.

Източникът заяви, че съпругата на Багдади е разкрила, че се казва Рания Махмуд, но всъщност името й е Асма Фавзи Мохамед ал Кубаиши. Тя е казала пред турските власти, че е "първата съпруга" на лидера на ДАЕШ, който беше убит при операция на американските специални части в Сирия през миналия месец.

Русия все още не може да потвърди ликвидирането на Багдади

Русия все още не може да потвърди ликвидирането на Багдади

Багдади е творение на САЩ. Съединените щати използват приходите от продажба на сирийски петрол

Жената е арестувана на 2 юни 2018 г. във вилает Хатай до сирийската граница заедно с други 10 души, включително дъщерята на Багдади, която е идентифицирана като Лейла Джабир.

Турският източник каза, че семейните връзки са потвърдени с използване на ДНК проба от Багдади, предоставена от иракските власти.

"Ние много бързо установихме истинската самоличност на съпругата му. Към момента тя доброволно ни разкри много информация за Багдади и за вътрешната работа в ДАЕШ", каза източникът. "Успяхме да потвърдим много неща, които вече знаем. Също се сдобихме с нова информация, която доведе до серия от арести навсякъде", добави представителят.

Пентагонът показа видео от удара по Ал Багдади

Пентагонът показа видео от удара по Ал Багдади

Нови разкрития за ликвидирането на лидера на "Ислямска държава"

Вчера президентът Реджеп Ердоган за първи път разкри, че съпругата на Багдади е задържана. Той също разкри, че са задържани и други роднини на бившия лидер на ДАЕШ.

ДАЕШ ("Ислямска държава") потвърди, че лидерът на групировката Абу Бакр ал Багдади е мъртъв.

Кюрдски информатор получава $25 млн. награда от САЩ за главата на Багдади

Кюрдски информатор получава $25 млн. награда от САЩ за главата на Багдади

Според изданието този информатор е предоставил на американското разузнаване не само данни за местонахождението на Багдади

За наследник на Багдади ДАЕШ са определили Абу Ибрахим ал Хашеми ал Кураши.