Хакерската група "Анонимните" обяви 11 декември за международен ден за тролване на "Ислямска държава", съобщи РТ.

По този повод активистите призоваха всички свои поддръжници да споделят в интернет сатирични изображения, усмиващи терористичната групировка.

В интернет-пространството стремително набира популярност хаштага "ДАЕШБЕГЗ" (#daeshbags), който може да се преведе и като "Дебили от ИДИЛ". Хуморът помага да покажем, че "Ислямска държава" не ги е изплашила.

"Отдавна е ясно, че САЩ не могат да се справят с джихадистите. Анонимните (Anonymous) вече доказаха своята способност да се противопоставят на "Ислямска държава" в киберпространството. Благодарение на нашите усилия, бяха закрити над 80 хиляди акаунта, свързани с групировката в Twitter и други социални среди.

Затворихме повече сървъри, от колкото федералните власти, за това молим борбата с терористите в интернет да се предостави на нас. Anonymous разчитат на това, че в акцията участват всички членове на групата и призовават противниците на "Ислямска държава" от цял свят да се присъединят към тях. "Ще си прекараме чудесно", изкоментира пред РТ член на хакерската група Алекс Паучер.

Припомняме, в края на месец май 2015 г. имаше световен конкурс за карикатури на "Ислямска държава" от Иран. Участваха автори от над 40 държави.