Американските власти арестуваха жена във връзка с щурма на Капитолия от поддръжниците на бившия президент Доналд Тръмп, която е обявила намерението си да застреля председателя на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси, предаде "Спутник".

Жената е идентифицирана от видеоклип, който е изпратила на децата си. Във видеото се чувало жената да казва: ""Влязохме в Капитолия.Влязохме вътре, изпълнихме своята част. Търсихме Нанси, за да я застрелям в мозъка, но не я намерихме", казва американката.

Редица протестиращи, участвали в щурма на Капитолия, бяха арестувани и/или обвинени за различни престъпления, включително подпомагане и съдействие за кражба на държавно имущество.

Първи обвинения за размириците в Капитолия

Първи обвинения за размириците в Капитолия

На двама от задържаните бяха повдигнати обвинения

22-годишната Райли Джун Уилямс от Харисбърг беше освободена от затвора миналата седмица, след като се похвали, че е откраднала лаптопа на Пелоси. Принудена е да носи електронен етикет за проследяване.

Липсващият лаптоп все още не е възстановен.

Майкъл Шервин, американски адвокат в окръг Колумбия, заяви по-рано тази седмица, че полицията е идентифицирала 400 заподозрени и арестувала 135 във връзка със щурма на правителствената сграда.

След щурма на Капитолия - 25 дела за вътрешен тероризъм

След щурма на Капитолия - 25 дела за вътрешен тероризъм

Строги мерки

Инцидентът се разигра след протест на поддръжници на бившия президент Доналд Тръмп пред Капитолийския хълм, където Избирателният колеж се свика, за да обяви официално Джо Байдън за победител в президентските избори през 2020 г.

Насърчени от твърденията на Тръмп, че вотът е бил откраднат чрез измама от изборите от демократите, демонстрантите са имали за цел да попречат на преброяването.