Американските власти са открили поне 25 случая на вътрешен тероризъм във връзка с безредиците в Конгреса на САЩ. Това съобщи "Ройтерс" с позоваване на конгресмена - демократ Джейсън Кроу, който обсъди този въпрос с военния министър на страната Райън Маккарти.

Според него по време на бунтовете са открити и дългоцевни огнестрелни оръжия, взривни устройства, коктейли Молотов и пластмасови белезници, "което предполага, че е предотвратено по-голямо бедствие", каза Кроу.

40 души с обвинения за вандализма в Капитолия, един поиска преводач от руски

40 души с обвинения за вандализма в Капитолия, един поиска преводач от руски

Обвинени са в незаконно проникване в държавна собственост...

Той изрази загриженост, че в бунтовете са замесени войници на служба и военнослужещи от резерва.

Според Маккарти Пентагонът е наясно с "възможните заплахи, породени от потенциални терористи" в дните преди встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън. Маккарти увери конгресмена, че Министерството на отбраната на САЩ работи с правоприлагащите органи, за да се подготви за церемонията по инагурация на 20 януари.

След погрома в Капитолия САЩ могат да се сдобият с 51-ви щат

След погрома в Капитолия САЩ могат да се сдобият с 51-ви щат

Което вероятно ще означава още двама сенатора демократи в камарата

На 6 януари привържениците на Тръмп се събраха на митинг във Вашингтон и организираха щурм на Капитолия, където по това време се провеждаше заседание по утвърждаване на Джо Байдън за президент на САЩ. По време на безредиците бяха убити петима души, а десетки бяха ранени.