Бившият началник на канцеларията на премиера на Малта, който подаде оставка тази седмица, е задържан и разпитан от полицията във връзка с убийството на разследващия журналист Дафне Галиция, пише "Гардиън".

Още една оставка в кабинета на Малта във връзка с убийството на Дафне Галиция

Още една оставка в кабинета на Малта във връзка с убийството на Дафне Галиция

Икономическият министър Крис Кардона се оттегля от поста

Кийт Скембри, бизнесмен, който ръководеше канцеларията на премиера Джоузеф Мускат, откакто Лейбъристката партия на Малта пое властта през 2013 г., е арестуван във вторник, потвърдиха полицейски източници.

Той е разпитан относно твърдения на бизнесмена Йорген Фенех, който беше арестуван миналата седмица след опит да напусне страната с яхтата си, че е един от заговорниците за убийството на Галиция.

Оставки в кабинета на Малта заради убийството на журналиста Дафне Галиция

Оставки в кабинета на Малта заради убийството на журналиста Дафне Галиция

Вчера вечерта моят началник на канцеларията ме информира, че от днес ще напусне поста си

Фенех, който също е заподозрян за убийството, е предоставил доказателства срещу Скембри с надежда да получи помилване от президента, ако бъде осъден.

Семейството на убитата журналистка съобщи, че е поискало спешна среща с главния прокурор Петер Грех, за да се попречи на Фенех да бъде помилван.

"Ние искаме спешно да разясним ситуацията", потвърди семейството.

Представител на главния прокурор обяви, че държавният обвинител ще се срещне със семейството, за да обсъдят безпокойството им.

Няколко министри подадоха оставка във връзка с убийството на Галиция.