Властите в Германия арестуваха мъж, заподозрян за отравянето на бебешки пюрета, информира DW.

Първоначално властите в Германия не са били сигурни дали задържаният мъж е този, който поиска подкуп за отравянето на бебешки храни. Впоследствие обаче органите на реда преценили, че има реална възможност задържаният да е отговорен за отравянето на пюретата.

Мъж отровил бебешки пюрета в Германия, изнудва за 10 млн. евро

Мъж отровил бебешки пюрета в Германия, изнудва за 10 млн. евро

Изнудвачът заплашва да отрови неопределено количество храна

Мъжът е бил задържан в района на Тюбинген. Той е на около 50-годишна възраст и според местните полицаи прилича много на човека от разпространените видеоматериали. Полицаите са предприели действия по обискиране на дома на задържания, но към момента няма информация дали там е открито отровно вещество или някакви индикации, доказващи съпричастността на задържания към деянието.

Предполага се, че мъжът е бил задържан заради множество сигнали от съвестни граждани, които припознали в него издирвания по снимка човек. В полицията в Германия били депозирани над 600 сигнала по случая.

Изнудвачът в Германия може да отрови и други храни

Изнудвачът в Германия може да отрови и други храни

Около лъжичка етиленгликол убива бебе

Въпреки ареста властите в Германия продължават да предупреждават хората, че все още съществува реална опасност заразена храна да достигне до техните деца. Потребителите трябва щателно да проверяват храните дали са добре запечатани, за да отхвърлят всякакви съмнения.