До сблъсъци за пореден ден се стигна в неделя между представители на израелската полиция и стотици палестински протестиращи пред Стария град на Йерусалим. Полицията използва шумови гранати и водно оръдие, за да разпръсне тълпата, съобщиха израелски медии.

Подобни сблъсъци се случват всяка вечер, откакто свещеният мюсюлмански месец Рамазан започна миналата седмица. Тази година израелската полиция постави бариери, за да предотврати традиционните за месеца събирания на мюсюлмани. Също така ограничи достъпа до джамиите. Това са част от мерките за борба с пандемията.  Този ход обаче разгневи вярващите.

По улиците на Израел може да се ходи без маска от днес

По улиците на Израел може да се ходи без маска от днес

Това обаче не важи за обществените места на закрито

Полицията обвини събралите се в хулиганство и хвърляне на камъни по силите за сигурност. Арестувани са най-малко трима души. Червеният полумесец заяви, че четирима души са ранени при сблъсъците, но не е ясно състоянието им.

Израелската полиция също съобщи за сблъсъци с арабски тълпи в Яфа, в южния край на Тел Авив. Полицията съобщи, че тълпи са хвърляли камъни по полицията, ранявайки леко двама служители.

COVID-19: В Израел заговориха за стаден имунитет

COVID-19: В Израел заговориха за стаден имунитет

Новото проучване отговаря с "да" на въпроса дали ваксинираните предпазват тези около тях