Арменският президент Армен Саркисян проведе редица срещи с управляващи и опозиция, за да обсъди ситуацията в страната, предаде ТАСС. Той се срещна с премиера Никол Пашинян и лидерите на партиите, на които са били обсъждани и предсрочни парламентарни избори, са съобщили от пресслужбата на президента.

"Предател", скандират хиляди в Армения срещу премиера

"Предател", скандират хиляди в Армения срещу премиера

Полицейски кордони охраняваха правителствените учреждения

Припомняме, че дни по-рано Саркисян отказа да се подпише под указ, който одобрява назначението на Артак Давтян за началник на Генералния щаб.

Миналия месец премиерът Никол Пашинян нареди да бъде уволнен началникът на Генералния щаб Оник Гаспарян, обвинявайки го в организиране на преврат, след като призова Пашинян да подаде оставка. Министър-председателят направи новото назначение след влизане в сила на заповедта за уволнението на Гаспарян, което предизвика политическа криза в Армения.

Пашинян е под натиск да подаде оставка, след като Армения изгуби територии по време на кратката война с Азербайджан в Нагорни Карабах в края на миналата година.

Премиерът на Армения назначи нов шеф на армията

Премиерът на Армения назначи нов шеф на армията

Премиерът е поискал от президента Армен Саркисян да назначи генерал-лейтенант Артак Давтян

Призивът на Гаспарян от 25 февруари Пашинян да подаде оставка предизвика масови протести. Поддръжници на премиера и негови противници заляха улиците в Ереван.

Армения и Азербайджан договориха примирие след 6-седмична война в края на миналата година. Споразумението бе постигнато с посредничеството на Русия. За много арменци обаче това е провал и те гледат на Пашинян като на предател. Това доведе до протести в страната.

Опозицията в Армения разпъна палатки пред парламента

Опозицията в Армения разпъна палатки пред парламента

Малката държава от Южен Кавказ влезе в нова политическа криза вчера