Хиляди арменци поискаха оставката на премиера на демонстрация в центъра на Ереван. Това е третият протест за седмица, информира АП.

Полицейски кордони охраняваха правителствените учреждения до площад "Република". Полицаи придружиха премиера Никол Пашинян при придвижването му от една в друга сграда, а в същото време демонстрантите крещяха "Предател!".

Русия и Армения обсъдиха ситуацията в Карабах и сътрудничеството

Русия и Армения обсъдиха ситуацията в Карабах и сътрудничеството

Договореното се изпълнява по план, заключи Москва

В Армения започнаха протести през ноември, след като Пашинян се подписа под споразумение за спиране на огъня с Азербайджан. Споразумението прекрати 6-седмична война в Нагорни Карабах.

Протестите изгубиха интензивността си през зимата.

Армения потвърди гибелта на 3300 свои военни в Нагорни Карабах

Армения потвърди гибелта на 3300 свои военни в Нагорни Карабах

Идентифицирани 436 от жертвите...

Двете враждуващи страни договориха работна рамка за прекратяване на конфликта с посредничеството на Русия. Москва изпрати миротворци в региона и поиска Армения да предаде територия на Азербайджан.

След война през 90-те г. на миналия век, при която загинаха 30 000 души, сепаратисти в Нагорни Карабах и съседните райони превзеха територията и обявиха независимост, която не е призната от международната общност, дори и от Армения.

Като част от мирното споразумение Армения се съгласи да върне 15-20% от Нагорни Карабах, спечелени от азерите по време на войната, включително и историческият град Шуша.

Русия разположи 2000 миротворци в Нагорни Карабах.

3439 души от арменска страна са загинали по време на конфликта в Нагорни Карабах. Aзерската армия е загубила най-малко 2855 войници по време на операцията си.