Работата от дистанция като мярка за борба с коронавируса в най-многолюдния щат на Австралия официално приключи в понеделник, предаде "Ройтерс".

Но много компании планират да запазят гъвкавите условия на работа до 2021 г.

Щатът Нов Южен Уелс, където се намира най-големия град в страната Сидни,  не съобщава за нови локални положителни случаи за 10-ти ден.

Щат в Австралия облекчава мерките

Щат в Австралия облекчава мерките

Решението е на властите във Виктория

Но този ход изглежда символичен, тъй като работодателите, сред които най-големите компании в страната и служителите им не планират незабавна промяна от работата в домашни условия само 10 дни преди празниците.

Щатът Виктория, вторият по население щат, сега има 25% ограничение на посещаемостта, докато повечето други щати и територии имат обща директива за работодателите да позволяват на работниците да работят от вкъщи, ако предпочитат.

Австралия е съобщила за малко над 28 000 случая на смъртни случаи от COVID-19 и 908 от началото на пандемията, но изчисленията са, че остават 56 активни случая, предимно пътници от чужбина в карантина.

Австралия без нови COVID случаи за първи път от 5 месеца

Австралия без нови COVID случаи за първи път от 5 месеца

Властите призоваха към предпазливост

Австралия успя да сведе броя на заразените с коронавирус благодарение на това, че бързо затвори международните си граници, наложи ограничения за социална дистанция на местно ниво и извърши широко тестване и проследяване.