Кралица Елизабет II е натъжена от предизвикателствата пред внука й принц Хари и съпругата му Меган Маркъл. Тя също приема сериозно оплакването им от расизъм в кралското семейство. Това се казва в съобщение на Бъкингамския дворец, информира АФП.

Херцогът и херцогинята на Съсекс принц Хари и съпругата му Меган Маркъл дадоха интервю за Опра Уинфри. Те се оплакаха от расизъм, постоянна намеса в личния живот, отказ от помощ и принуда, разпространяване на лъжи, прояви на лицемерие и студени семейни взаимоотношения.

Меган Маркъл била пред самоубийство в британското кралско семейство

Меган Маркъл била пред самоубийство в британското кралско семейство

Скандални тайни за расизъм и студени отношения в кралското семейство изплуваха в интервюто на Опра Уинфри

Двамата изненадващо напуснаха миналата година кралското семейство, като се отказаха от титлите и финансирането, за да живеят на свобода от налаганите ограничения със сина си Арчи в САЩ. Още тогава принц Хари загатна, че "не е имало друг начин да запази семейството си".

"Цялото семейство е натъжено да научи пълната степен на това колко предизвикателни са били последните няколко години за Хари и Меган. Повдигнатите проблеми, особено този за расата, са обезпокоителни", се казва в съобщение на кралското семейство.

Пояснява се, че оплакванията са "вземани много сериозно и ще бъде отговорено от семейството лично. Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на семейството".