Расизъм, постоянна намеса в личния живот, отказ от помощ и принуда, разпространяване на лъжи, прояви на лицемерие, студени семейни взаимоотношения. Както се очакваше, нищо не бе спестено в интервюто на Опра Уинфри с херцога и херцогинята на Съсекс принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, излъчено тази нощ.  Двамата изненадващо напуснаха миналата година кралското семейство, като се отказаха от титлите и финансирането, за да живеят на свобода от налаганите ограничения със сина си Арчи в САЩ. Още тогава принц Хари загатна, че "не е имало друг начин да запази семейството си".

Припомняме, че британската кралица Елизабет II обяви, че няма да гледа интервюто, а то ще ѝ бъде предадено накратко тази сутрин. В излъчената часове по-рано реч, записана по случай Деня на Общността на нациите, монархът акцентира на единството във времена на криза, като не говори за скандала, разтърсил кралското семейство.

Маркъл разкри в интервюто си, че е била потискана дотолкова от реда в кралския двор, че дори е планирала самоубийство. Травмиращи за нея са били проявите на расизъм към първото ѝ дете, което е било все още неродено, "вече е било лишено от титла, защото вероятно ще има тъмна кожа като майка си, предвид нейния произход". Въпреки че очевидно е имала нужда от професионална психологическа помощ в онзи период, такава съзнателно ѝ е била отказана. Хари намекна, че след всичко случило се е искал да избегне повторение на най-лошото - съдбата на майка си, принцеса Даяна.

Kъм единство призова британците кралица Елизабет II

Kъм единство призова британците кралица Елизабет II

Часове преди интервюто на принц Хари и Мегaн Маркъл

Според него, ако беше жива днес, майка му би била гневна и натъжена от случилото се.

Самият той разкри, че докато кралица Елизабет не му е обърнала гръб след оповестеното "скъсване" със семейството, то баща му принц Чарлс е спрял да разговаря с него. Той признава, че не съжалява за решението си и въпреки че обича по-големия си брат Уилям и двамата са "минали заедно през ада", то сега са поели по различни пътища.

Двойката води и дела срещу таблоиди, като през февруари спечели.

Хари и Меган разкриха, че второто им дете, което е на път, ще бъде момиче.

Британският премиер Борис Джонсън вчера обяви, че няма да гледа интервюто, като се оправда късния час на излъчване и смени темата към кампанията по ваксиниране срещу коронавирус.