На единството посвети речта си, записана по случай Деня на Общността на нациите, британската кралица Елизабет II. Тя използва случая още веднъж похвали онези, които са се посветили на безкористното изпълнение на дълга им, съобщиха BBC и USA Today.  По думите ѝ, усещането за общност, което се е породило в тези тежки и необичайни времена трябва да бъде запазено и след края им.

За първи път кралското семейство отбеляза празника само по телевизията поради пандемията на коронавируса. Oчаквано, кралицата засегна кампанията по ваксиниране, като в самия клип бяха включени и подобни кадри.

Речта ѝ бе излъчена по телевизията само часове преди интервюто на Опра Уинфри с принц Хари и съпругата му Меган Маркъл да бъде излъчено в САЩ. 94-годишната кралица не спомена херцога и херцогинята на Съсекс и стана ясно, че не възнамерява да гледа интервюто. Тя ще бъде информирана тази сутрин накратко за съдържанието му.

Очаква се по време на интервюто двамата да коментират последните събития около тях, сред които напускането на кралското семейство и проблемите с пресата.

Хари и Меган се лишават от кралските си титли и публичното финансиране

Хари и Меган се лишават от кралските си титли и публичното финансиране

Официално изявление на Бъкингамския дворец...

Припомняме, че през януари миналата година стана ясно, че принц Хари и съпругата му Меган ще се оттеглят от основните си ангажименти като членове на кралското семейство. Те обявиха тогава, че ще се стремят да бъдат финансово независими, но ще оказват "пълна подкрепа" на кралица Елизабет II. Решението е назрявало в продължение на месеци и е било взето след старателно обмисляне. Хари и Меган планират да живеят във Великобритания и в Северна Америка. Стана ясно, че те повече няма да използват кралските си титли и няма да получават публично финансиране, за да изпълняват ангажименти като членове на кралското семейство.