Четирима чужденци са избягали от затвор в Индонезия, съобщи Нова телевизия. Единият от избягалите затворници е български гражданин.

Чужденците са били в затвора Керобокан в столицата на остров Бали - Денпасар.

Предполага се, че мъжете са се измъкнали от килиите през дупка в стената, след което преминали 15-метров тунел, пълен с вода, водещ до една от главните улици в града. За бягството им се разбрало днес, по време на сутрешната проверка в затвора.

43-годишният Димитър Николов Илиев, осъден на 7 години "лишаване от свобода" за пране на пари и други престъпления, е между избягалите.

Другите бегълци са 33-годишният Шон Едуард Дейвидсън от Австралия, който е бил осъден на 1 година затвор за нарушения на имиграционните закони, 31-годишният Сайед Мохамед Саид от Индия, осъден на 14 години затвор за наркопрестъпления, и 50-годишният Ти Коко бин Ти Ким Сай от Малайзия, осъден на 7 години затвор, отново за наркопрестъпления.

200 бягат от затвор в Суматра

200 бягат от затвор в Суматра

Разрешили им молитви и съборили портата до джамия в комплекса

Бягствата от затвори в Индонезия са често явление. Причините се търсят в това, че затворите там били препълнени, а системата на страната страдала от липса на финансиране.

Припомняме, на 5 май тази година, около 200 затворници избягаха от препълнен затвор на остров Суматра, Индонезия. Миналата седмица десетки затворници също избягаха от препълнен затвор в Западна Индонезия заради паднала стена на затвора вследствие от наводненията в района.