Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обмисля да изпрати маски на всички американци, информира NBC.

Трима източници, запознати с дискусиите, разкриха пред медията, че Белият дом обмисля да изпрати маски директно на американските домакинства. Администрацията на бившия президент Доналд Тръмп е обмисляла подобно решение, но се е отказала.

 Байдън призовава американците да носят маски през първите му 100 дни

Байдън призовава американците да носят маски през първите му 100 дни

Помолил е Антъни Фаучи да бъде негов съветник...

Специалният екип за борба с коронавируса към правителството на Байдън проучва логистиката за изпращането на маски на милиони американци, но все още не е взето решение. Предложението все още не е достигнало до Байдън за финално одобрение, коментира представител на Белия дом.

Идеята е била повдигана на няколко срещи на топ здравни експерти към екипа на Байдън през последните дни. Американският лидер продължава да призовава гражданите на САЩ да носят маски като основна защита срещу разпространението на вируса. Държавният глава поиска от всички американци да носят маски през първите 100 дни от мандата му, а също се подписа под няколко заповеди за задължителното им носене във федерални сгради и обществения транспорт.

Според експерти има група от 25-30% от американците, които гледат на носенето на маска като нещо позорно и няма да го направят.