Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в неделя, че ще се справи с вълната от мигранти на южната граница по своя начин. Той не се интересува от критиките на своя предшественик Доналд Тръмп, когото нарече само "другия човек", предаде Washington times.

Така Байдън реагира на съобщенията, че бившият президент ще посети границата между САЩ и Мексико, за да подчертае кризата след неговото управление. Тръмп каза пред Fox News, че може да посети границата през следващите няколко седмици по молба на служителите на митниците и граничната защита на САЩ.

"Изготвяме план, с който се чувствам много уверен и не ме интересува какво прави другият човек", каза Байдън.

Аз управлявах САЩ по-добре от Джо Байдън и Барак Обама. Това заяви в интервю за FOX бившият американски президент Доналд Тръмп по повод на първата пресконференция на своя наследник в Белия дом.

Очаквано, Тръмп разкритикува остро всичко казано от Байдън и определи като лъжи критиките на демократа за работата на предишната администрация. 

Президентът защити в четвъртък политиката на администрацията си спрямо имигрантите. Той потвърди предоставянето на подслон на непридружени деца мигранти, пресичащи границата на САЩ от Мексико. Байдън каза пред репортери, че никоя предишна администрация не е отказвала грижи и подслон на деца, идващи от Мексико - освен тези на неговия предшественик Доналд Тръмп. Вицепрезидентът Камала Харис ръководи дипломатическите усилия с Мексико, Хондурас, Гватемала и Салвадор, насочени към спиране на миграционния поток.

Според Тръмп, неговата политика е била насочена към това пристигащите да не бъдат допускани в САЩ, защото "щяха да завладеят и унищожат страната ни". Вместо това, демократите трябва да завършат стената по границата.

Долната камара на Конгреса на САЩ откри пътя на "Мечтателите" към натурализация

Долната камара на Конгреса на САЩ откри пътя на "Мечтателите" към натурализация

Камарата на представителите на САЩ прокара два проектозакона