Нивото на безработните в Норвегия се увеличи с шест пъти през март до 14,7%, обявиха от трудовото министерство на скандинавската държава, цитирано от "Ройтерс".

Това е най-високото регистрирано ниво, след като икономиката на страната спря заради мерките срещу разпространението на коронавируса.

Отмениха съвместните учения на Норвегия и НАТО заради коронавируса

Отмениха съвместните учения на Норвегия и НАТО заради коронавируса

Съвместните маневри трябваше да започнат утре…

Правителството уточнява, че 10,7% са непълно безработни, докато 3% са се регистрирали като частично безработни.

Преди три седмици норвежкото правителство обяви извънредни мерки за затваряне на повечето публични и частни институции, включително училищата и детските градини.

В Норвегия има повече от 5200 заразени с коронавирус, а 50 са починали.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 900 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 45 000. Регистрирани са случаи в 205 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1 млн. случая и над 53 000 починали в 181 държави, възстановили са се повече от 212 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".