Стотици маскирани протестиращи участваха в демонстрация в Източен Париж за Деня на труда. Някои от тях счупиха прозорците на заведение за бързо хранене на "Макдоналдс" и хвърлиха коктейли "Молотов", съобщава "Ройтерс".

Вчера френската полиция предупреди за възможни сблъсъци с крайнолеви анархистки групи, известни като Black Blocs, след като в социалната мрежа се появиха призиви за "Ден на революцията".

Снимка 353894

Източник: ЕПА

Властите обявиха, че 1 200 маскирани протестиращи са се появили на заплануваната за днес демонстрация на синдикатите.

Кадри показаха счупени прозорци на гараж на Renault на път в близост до станция "Аустерлиц", а също така подпалена строителна техника.

Снимка 353896

Източник: ЕПА

Протестиращите се насочиха към служителите на полицията за борба с безредиците, скандирайки антифашистки лозунги. Те също така развяваха съветски знамена, носеха антиправителствени банери и хвърляха пиротехнически средства. Някои от тях изградиха барикади. Полицията беше принудена да използва водни оръдия срещу протестиращите.

Междувременно РИА Новости съобщава, че техен кореспондент е пострадал, след като полицията е използвала сълзотворен газ по демонстрантите.

Снимка 353893

Източник: ЕПА

Руската агенция отбелязва, че първомайската демонстрация е започнала от Площада на Бастилията във френската столица. Допълва се, че провокатори са счупили витрини на ресторанти и кафенета.

Според кореспондента полицията в началото не предприела действия, но впоследствие използвала сълзотворен газ и водни оръдия.

Най-малко 10 души са пострадали.

Снимка 353891

Източник: ЕПА