Като гражданин на САЩ, ме е срам, че сме избрали такъв слаб лидер, заяви Кенет Лефковиц пред БНР.

"Този човек е възрастно дете, което ни засрамва пред целия свят. Това показва колко гнила е избирателната система в Америка", добави още Лефковиц,

Той американски мениджър, бивш републиканец и бивш председател на Американската търговска камара в България.

Тръмп заплашвал да изпрати войски в Мексико?

Тръмп заплашвал да изпрати войски в Мексико?

Мексико отрича

По думите му промяната е изненадваща и притеснителна за много хора, каза Лефковиц. Той се позова на социологически проучвания, според които за 47% от американците новата администрация върви твърде бързо.

Запитан как се стига до ситуация човек като Доналд Тръмп да стигне да Белия дом, Лефковиц посочи, че няма реална конкуренция между партиите и това е слабостта на мажоритарната система въпреки предварителните избори и дългите кампании.

"Убий Тръмп" зоват протестиращи студенти в Калифорния

"Убий Тръмп" зоват протестиращи студенти в Калифорния

Отмениха изява на редактор на крайнодесния сайт Breitbart

Много е важно как се чертаят избирателните райони, за да има конкуренция, а в мнозинството избирателни райони в САЩ няма такава, смята Лефковиц.

"Тръмп е опортюнист. Виждайки възможност да превземе слабо контролирана партия, го направи. Той е толкова далече от традиционните републикански ценности и консерватизъм, че човек не може да повярва", заяви бившият републиканец.

Тръмп действал, все едно прави военен преврат, обяви експерт по фашизма

Тръмп действал, все едно прави военен преврат, обяви експерт по фашизма

Опитва да шокира системата

"В Републиканската партия има гласове, които се разграничават от Тръмп, но мнозинството гласува "за" неговите политики и показателно за това е колко лесно минават предложенията за назначения", уточни Лефковиц.