Милиардерът Майкъл Блумбърг планира да похарчи 15 милиона долара в помощ на кандидата на демократите за президент на САЩ Джо Байдън срещу Доналд Тръмп в Тексас и Охайо през последната седмица от кампанията.

Информацията разпространява "Ройтерс", позовавайки се на американския вестник "Ню Йорк таймс".

Майкъл Блумбърг подпомага Байдън със $100 млн. във Флорида

Майкъл Блумбърг подпомага Байдън със $100 млн. във Флорида

Мислех, че Малкия Майк приключи с политиките на демократите

Бившият кмет на Ню Йорк, който се кандидатира за президент, но бързо се оттегли от президентската битка, обеща да похарчи 100 милиона долара от личното си богатство в подкрепа кампанията на бившия вицепрезидент.

Блумбърг атакува Флорида като щат, който може да бъде спечелен от Байдън и вчера се е съгласил да отпусне средства за телевизионни предизборни реклами в Тексас и Охайо, след като екипът му е представил данни от социологически проучвания, които показват, че бившият вицепрезидент е конкурентен в тези щати, пише вестникът, позовавайки се на старши съветник на милиардера.

Блумбърг обмисля голяма финансова подкрепа за Байдън

Блумбърг обмисля голяма финансова подкрепа за Байдън

Подкрепа в редиците на демократите

Майкъл Блумбърг също е увеличил парите за агитация в полза на Байдън във Флорида.

Тръмп спечели Тексас и Охайо на изборите през 2016 г. Двата щата са ключови и той задължително трябва да ги спечели, за да има някакви шансове за преизбиране. От началото на кампанията Тръмп е фаворит в тези два щата.

За последно Тексас е печелен от демократ през 1976 г., когато побеждава Джими Картър.