Президентът Жаир Болсонару отрече, че е определял коронавируса като "малък грип". Той заяви, че няма няма запис, който да доказва това негово изказване, предаде Folha de S.Paulo.

Всъщност, той посочва коронавируса именно като "малък грип" поне два пъти, като омаловажи пандемията и се обяви срещу китайската ваксина и носенето на маски.

Самият той вече боледува от коронавирус, както и министри от кабинета.

Припомняме, че по-рано Болсонару съобщи, че няма да си сложи ваксина срещу коронавируса, дори и ако бъде одобрена от правителството му.

Бразилия потвърди повече от 170 000 починали от коронавирус. Само САЩ имат повече жертви.

Болсонару: Няма да си поставям ваксина

Болсонару: Няма да си поставям ваксина

Казвам ви, няма да си поставя ваксина

Бразилският лидер е критикуван за действията си в борбата с пандемията. Той омаловажава вируса, против е ограничителните мерки и непреклонно промотира лекарството хидроксихлорохин за лечение на коронавирус, въпреки че проучвания показват, че е неефикасно.

Веднага щом здравният регулатор издаде разрешение правителството ще започне закупуването и разпределението на ваксините за тези, които искат.

Болсонару е сигурен, че бразилският парламент няма да направи имунизацията задължителна.

Установиха връзка между риториката на Болсонару и по-високата смъртност от Covid-19

Установиха връзка между риториката на Болсонару и по-високата смъртност от Covid-19

Изследователите го наричат "ефекта на Болсонару"

Министерството на здравеопазването на Бразилия вече сключи споразумение за закупуване на 100 милиона дози от кандидата за ваксина на AstraZeneca и Оксфордския университет.

Страната остава на челно място по заболеваемост и смъртност.