Бомба се взриви в автомобил до границата на Турция със Сирия. Трима сирийци, пътуващи в автомобила, са загинали, съобщи пред журналисти турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от АП и "Ройтерс".

Експлозията в колата е станала на 750 метра от сградата на местната управа в граничния град Рейханлъ, вилает Хатай, информира Анадолската агенция.

Ясно е, че е имало бомба в колата. По първоначални данни експлозията е свързана с тероризъм, стана ясно от думите на Ердоган.

Източници от силите за сигурност разкриха, че единият от сирийските пътници в колата е бил атентатор самоубиец, чиито колан с експлозиви се е взривил. Източниците поясниха, че пътуващите в автомобила са разследвани за потенциални връзки с ДАЕШ.

По-рано Анадолската агенция съобщи, че двама души са пострадали при експлозията. Ердоган не каза колко души са ранени при взрива.

През 2013 г. при атака с две коли бомби в Рейханлъ загинаха 52 души, включително и сирийски бежанци. Турция обвини сирийското разузнаване за атаката. Турция беше засегната от терористични атаки през 2015 г. и 2016 г. Анкара обвини ДАЕШ ("Ислямска държава") и кюрдите. При нападенията загинаха около 300 души.