Британският премиер Борис Джонсън имаше комфортна нощ в болницата. Той е в добро състояние и продължава да върши работата си като лидер на правителството, но ще остане в болницата под наблюдение, коментира говорител на правителството, цитиран от британски медии.

Джонсън продължава да поддържа температура и да кашля, каза говорителят, но не разкри дали премиерът получава лечение и дали е в интензивно отделение.

Правителството разглежда информацията от миналата нощ на руската агенция РИА "Новости", че министър-председателят е поставен на вентилатор като "дезинформация", отбеляза говорителят.

Вчера Джонсън беше приет в болница "Сейнт Томас" в Лондон, след като една седмица след положителните проби за коронавирус продължава да има висока температура.

Борис Джонсън приет в болница

Борис Джонсън приет в болница

По-рано той даде положителна проба за коронавирус

Самият Джонсън написа в "Туитър", че все още има симптоми.

Междувременно говорителят на премиера съобщи, че Великобритания сега вече има 10 000 вентилатора в здравната си система, след като бяха доставени нови апарати.

Говорителят каза още, че към момента нямат планове да забраняват на британците да тренират отвън. Представителят на правителството съобщи, че 16 000 теста за коронавирус са проведени в неделя.