Премиерът на Великобритания Борис Джонсън изключи предизборно споразумение с партия "Брекзит" на Найджъл Фараж, който предупреди, че консерваторите ще получат "истински ритник" на избори, ако страната не напусне ЕС, информира "Ройтерс".

Фараж предложи на Джонсън пакт за ненападение и смазване на лейбъристите

Фараж предложи на Джонсън пакт за ненападение и смазване на лейбъристите

Не се занимаваме с политически игри. Отделих повече от 25 г. да се боря за Брекзит. Сега сме близо

Джонсън, който изгуби мнозинството си в Камарата на общините, иска предсрочни избори, но парламентът му нареди да поиска от ЕС отлагане на Брекзит за 2020 г., ако не успее да сключи споразумение с ЕС на срещата на върха на 17-18 октомври.

След като парламентът блокира две молби на Джонсън за избори, Фараж коментира, че е ясно, че ще има избори скоро. Евроскептикът поясни, че традиционната партийна лоялност към консерваторите и лейбъристите се е променила заради Брекзит.

Ако все още сме член на ЕС след 31 октомври, което изглежда все по-вероятно, много гласове за Консервативната партия ще отидат за партия "Брекзит", коментира Фараж пред журналисти. Той добави, че ще обмисли споразумение с консерваторите преди възможни парламентарни избори, ако Джонсън се съгласи да търси "чист" Брекзит.

Евроскептичните тори преговарят с Фараж за коалиция

Евроскептичните тори преговарят с Фараж за коалиция

Членове на Европейската изследователска група са разговаряли с лидера на партия "Брекзит"

"Консерваторите ще получат истински ритник след 1 ноември. Много се надявам Борис Джонсън просто да погледне числата. Ако се изправим срещу тях, те не могат да спечелят мнозинство", категоричен Найджъл Фараж.

Говорител на Джонсън обаче отвърна: "Премиерът няма да сключи споразумение с Найджъл Фараж".

Високопоставен източник от Консервативната партия добави, че Фараж не става и не трябва да се позволява да се доближи до правителството.

Затварянето на парламента от Борис Джонсън - незаконно

Затварянето на парламента от Борис Джонсън - незаконно

Съдът отмени решението на по-долната съдебна инстанция