Бразилия регистрира още 62 290 потвърдени случая на коронавирус през последните 24 часа, заедно с 1171 смъртни случая от COVID-19.

Това съобщи здравното министерство в събота, цитирано от "Ройтерс".

Бразилия спря покупка на милиони спринцовки преди COVID ваксинирането

Бразилия спря покупка на милиони спринцовки преди COVID ваксинирането

Цените им в момента са твърде високи, оправда се Болсонару

Бразилия е регистрирала над 8 милиона случая на вируса от началото на пандемията преди 10 месеца, докато официалният брой на жертвите е надхвърлил 200 000, според данни на министерството.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че производството на руската ваксина срещу новия тип коронавирус "Спутник V" в Бразилия ще започне скоро, съобщи пресслужбата на фармацевтичната компания Uniao Quimica, която е партньор на Руския фонд за директни инвестиции.

В Бразилия ще произвеждат руската ваксина

В Бразилия ще произвеждат руската ваксина

Нови възможности

Освен това бразилските партньори възнамеряват да отидат в Русия, за да обсъдят и доставките на ваксини, отбеляза пресслужбата.

Русия стана първата държава в света, която регистрира ваксина срещу COVID-19. Лекарството е разработено и е наречено "Спутник V".

Бразилия е една от най-тежко засегнатите страни от пандемията.

Бразилия е готова да ваксинира населението си срещу COVID-19 още от този месец. Това заяви по-рано министърът на здравеопазването Едуарду Пазуелу.

Той добави, че страната е осигурила общо 354 милиона дози ваксини за 2021 година.

Пазуело добави, че президентът Жаир Болсонару е подписал поредица от изпълнителни заповеди за имунизацията. Той каза също, че правителството води преговори с Pfizer за преодоляване на проблемите около закупуването на ваксината.

Жаир Болсонару заяви, че неговата администрация спира закупуването на стотици милиони спринцовки, точно когато страната се готви да започне национална кампания за ваксинация срещу COVID-19.

Болсонару се оправда в социалните мрежи, че цените на спринцовките са скочили, така че се спират покупките, докато цените се нормализират.

Той също така каза, че щатите и общините разполагат с достатъчно запаси, за да се справят с първия етап от предстоящата имунизационна кампания, тъй като количеството ваксини не е голямо.

Бразилия започва масовата имунизация от януари

Бразилия започва масовата имунизация от януари

Въпреки проблемите с доставките и консумативите

Длъжностни лица в най-многолюдния щат в Бразилия Сао Пауло планират да започнат ваксинации на 25 януари.