Две трети от бразилците смятат, че оставката на министъра на правосъдието Серхио Моро от администрацията на президента Жаир Болсонару ще има отрицателно въздействие върху страната, показва ново проучване, предаде "Блумбърг".

Анкетата, проведена от XP / Ipespe, беше проведена сред 800 души и беше публикувана в събота.

Участниците са разделени по въпроса дали одобряват решението на Моро да напусне правителството. Около 49% са казали, че очакват останалата част от управлението на Болсонару да бъде "лоша" или "ужасна"; само 18% смятат, че ще бъде "добра" или "отлична".

Моро подаде оставка на поста си в петък след несъгласие с президента относно желанието на Болсонару да замени ръководителя на федералната полиция в Бразилия. На пресконференция бившият съдия обвини Болсонаро в опит за намеса в полицейските разследвания.

Супер министър изостави Жаир Болсонару

Супер министър изостави Жаир Болсонару

Бразилия се изправи пред политическа криза

Този ход разтърси Бразилия и неговите пазари: бразилският реал падна с 4% при новините, а акциите приключиха деня с 5,5% по-нисък курс.

Припомняме, че пореден министър напуска кабинета от началото на пандемията заради неразбирателство с президента.

Преди него си отиде здравният министър.

Според анализатори може да се стигне до импийчмънт на Болсонару.

Около 60 000 са болните, а повече от 4000 жертвите в страната от коронавируса, към който държавният глава откровено проявява скептицизъм.

Болсонару очаква падане на блокадите до седмица

Болсонару очаква падане на блокадите до седмица

Включи се в протестите срещу строгите мерки

Той се включи в протестите срещу строгите мерки.