Френската първа дама Бриджит Макрон се появи в първото си телевизионно интервю, откакто съпругът й встъпи в длъжност през 2017 г. Притисната с въпроса за постоянно ниската му оценка на одобрение в различни анкети, тя призна, че има проблем с възприятието за съпруга й, предаде "Спутник". 

Брижит Макрон заяви, че съпругът й може да изглежда нечувствителен, след като няколко пъти беше питана за арогантния му образ според хората. Френската първа дама защити 42-годишния си съпруг, като заяви, че самочувствието му може да се обясни с дълбоките му познания и интелигентност. Според нея възприемането на неговия арогантен образ е неоснователно.

Бриджит Макрон разкри също, че понякога се налага да коригира съпруга си, когато той прави гаф.

"Понякога спонтанните фрази се отразяват на представата ни и след това е твърде късно", добави тя.

Макрон направи редица непопулярни промени в данъците, благосъстоянието и трудовото законодателство, които по думите му сега започват да се отплащат, тъй като нивата на безработица намаляват. Той се занимава с масивни протести на "жълтите жилетки" във Франция повече от година. Последните стачки бяха предизвикани от плановете на правителството да реформира пенсионната система на страната, като замени 42-те отделни пенсионни режима на Франция с универсална система, базирана на точки, която би направила официалната пенсионна възраст 62 години задължителна за всички работници и предвижда тя да бъде повишена до 64 години.

Въпреки това, след седмици на протести, властите на страната отстъпиха и премиерът Едуар Филип предложи на синдикатите и работодателите да отменят плановете за повишаване на възрастта за пенсиониране, ако са изпълнени определени условия. Някои профсъюзи обаче тепърва ще реагират.

По време на разгара на протестите на "жълтите жилетки" през декември 2018 г. рейтингите му за одобрение достигнаха до 23%. Въпреки това бавно се покачиха до 32% през юли 2019 г., според месечно проучване на Ifop за Journal du Dimanche. Анкетите през ноември показаха спад, но в началото на годината отново са се покачили до 32%.