По информация на посолството ни в Лондон български гражданин, живеещ в Саутпорт, Великобритания, е починал на 4 юни, след като е бил в критично състояние след нападение в събота, 1 юни. Единият от неговите синове също е бил нападнат и е лекуван в болницата Ейнтрий, съобщава МВнР.

Арестувани са двама заподозрени, като единият е освободен под гаранция, а другият остава в ареста. Посолството на Република България в Лондон е във връзка с полицията относно случая.

В публикувано от полицията на окръг Мърсисайд официално съобщение се посочва, че българският гражданин, живеещ в Саутпорт, Венцислав Маргинов на 51 години, е починал на 4 юни в следствие на нападение, извършено на 1 юни.

Около 22 и 40 часа патрулиращи полицаи са забелязали нарушение на реда на улица "Лорд Стрийт" и откриват мъж да лежи на земята в безсъзнание. Той и двамата му синове са нападнати от група мъже близо до хотел "Скарисбрик". Предполага се, че 51-годишният е съборен на земята и нападнат.

Арестуван е 31-годишният Джеймс Питър Гелинг, също живеещ в Саутпорт, като Гелинг се е явил пред Магистратския съд на 4 юни и остава в ареста. Друг заподозрян е освободен под гаранция.

Британските власти отправят молба към всеки с повече информация да се свърже с полицията на Мърсисайд чрез Twitter @MerPolCC, Фейсбук Merseyside Police CC или по телефона на номер 101, като се посочи случай № 19100282822.

Футболен фен уби българин във Великобритания

Футболен фен уби българин във Великобритания

Намушкал го смъртоносно с нож след финала на Шампионска лига