Хонгконг отбеляза нов дневен рекорд на новозаразени с COVID-19, съобщи Асошиейтед прес. Броят на новите случаи е 34 466. Здравните власти в града заявиха, че не изключват възможността за налагане на локдаун, въпреки, че градската управа изрази мнение, че такова нещо е малко вероятно.

Хонгконг изпитва сериозни затруднения с петата вълна ,доминирана от варианта Омикрон. Броят на новите случаи е нараснал четири пъти в сравнение с миналата седмица.

От здравните власти изразиха притеснение, че на всеки три дни броят на новите случаи ще се удвоява.

Регистрирани са и 87 смъртни случая.

Болниците в Хонг Конг претоварени от ръста на заразени с ковид-19

Болниците в Хонг Конг претоварени от ръста на заразени с ковид-19

В сряда е регистриран рекорд на новозаразените - 4285 души.

От здравните власти съобщиха, че ще се предприемат мерки. Не се изключва варианта една от тях да е хората да бъдат накарани да си останат вкъщи. Здравният министър София Чан заяви, че все още тече обсъждане какви мерки да бъдат въведени, за да се ограничи разпространението на заразата.

Поради слуховете за пълен локдаун няколко магазина в Хонконг бяха "разграбени" от жители, решили да се запасят с провизии.

Миналата седмица от правителството на Хонгконг обявиха, че ще направят масово тестване на целия град през март. 7, 500 000 души ще бъдат задължени да се подложат на тест за коронавирус три пъти.

Властите удължиха мерките за социална дистанция. Остава в сила забраната за хранене в ресторанти след 18 часа. Летните ваканции на учениците са изместени през март, за да могат училищата да се превърнат в пунктове за тестване и ваксинация.

От началото на петата вълна Хонгконг регистрира 193 149 нови случая на COVID-19.

Над 10 000 нови случая на ковид-19 в Хонгконг

Над 10 000 нови случая на ковид-19 в Хонгконг

Власите в Хонгконг въведоха и ваксинационен паспорт