Властите предупредиха хората в Йоркшър да стоят далеч от реките, докато бурята Франклин продължава да вилнее над Обединеното Кралство, информират от Би Би СИ (BBC).

Река Дон излезе от коритото си в района на град Донкастър в Южен Йоркшър. За повече от 80 населени места е издадено предупреждение за опасност от наводнение. Полицията е предупредила хората да стоят настрана от бързо движещи се води.

Заради наводненията в Йоркшър са блокирани редица пътища. Евакуирани са и къщи. Заради тежкото наводнение метрото в региона остава затворено. Влаковите превози също са силно затруднени. Силният вятър доведе до затварянето на пътища и мостове.

Пожарникарите работят по евакуацията на хора от засегнатите региони.

Метеорологът Бети Мичъл заяви, че за първи път в рамките на седмица три бури са ударили Великобритания една след друга. Тя добави, че бурята Франклин се е оказала по-свирепа от очакваното.

На места нивата на реките са се покачили и те са започнали да преливат. Миналата седмица ураганът Юнис нанесе тежки щети, като остави над 1,4 милиона домакинства без електричество.

Най-малко 16 жертви взе бурята Юнис в Европа

Най-малко 16 жертви взе бурята Юнис в Европа

Милиони домове останаха без ток