Чешкият президент Милош Земан е откаран в Централната военна болница в Прага. Държавният глава е докаран там с линейка, предназначена за пациенти, нуждаещи се от интензивно лечение, съобщават ТАСС и "Ройтерс".

Земан е откаран в болницата в Прага от резиденцията си в град Лани след среща с чешкия премиер Андрей Бабиш, на която те обсъдиха резултатите от парламентарните избори, проведени в републиката в събота и неделя. 

Прессекретарят на президента Иржи Овчачек потвърди хоспитализацията на Земан в Twitter. "Президентът на републиката, по препоръка на лекуващия си лекар професор Мирослав Заборала, се съгласи да бъде хоспитализиран в Централната военна болница в Прага", каза той.

Земан е приет в интензивното отделение, съобщи Ройтерс, позовавайки се на данни от Централната военна болница в Прага. Според агенцията лекуващият лекар на президента добави, че диагнозата на президента няма да бъде оповестена публично без негово съгласие.

77-годишният Земан премина планова хоспитализация през септември в Централната военна болница. Държавният глава страда от невропатия в краката. Поради това заболяване наскоро се премести в инвалидна количка. Президентът се оплаква от увреждане на слуха и ниско кръвно налягане. Той е наблюдаван от лекари за диабет.

Чешкият президент Милош Земан е приет в болница

Чешкият президент Милош Земан е приет в болница

Той страда от диабет и невропатия, придвижва се с количка…