Четирима военнослужещи в Ирак бяха ранени в неделя при ракетна атака срещу въздушна база северно от Багдад, където присъстват американски обучители, заявиха иракски служители по сигурността, цитирани от АП.

Изстреляни са били най-малко шест ракети, само няколко дни след като Иран изстреля балистични ракети по две бази в Ирак, които приютяват американските сили.

Нито една групировка не е поела отговорност за нападението.

САЩ отхвърлиха искането на Ирак за изтегляне на американските войски

САЩ отхвърлиха искането на Ирак за изтегляне на американските войски

Нашето военно присъствие в Ирак е за продължаване на борбата срещу ДАЕШ

Ракетите удариха въздушна база Балад, в която са настанени американски експерти, сред които обучители, съветници и компания, която предоставя услуги по поддръжка на самолети F-16. Някои ракети са паднали в ресторант вътре в авиобазата, съобщиха служители.

Базата се намира на около 80 километра северно от столицата Багдад.

Изявление на официалната медийна служба на иракската армия потвърди атаката, но заяви, че осем ракети са ударили базата и че двама офицери са ранени. 

"В базата има американски експерти", каза един служител по отбраната, който поиска анонимност, тъй като не беше упълномощен да говори с медиите.

Еспър: САЩ не очакват повече ирански атаки

Еспър: САЩ не очакват повече ирански атаки

Правителството на Иран има вътрешни проблеми след свалянето на украинския "Боинг"

Иранската ответна атака за ликвидирането на генерал Касем Солеймани удари две иракски бази, Айн ал-Асад и Ирбил, където се базират американските войски.