Четвърти поред за денонощието взрив разтрси Кабул на фона на продължаващите сблъсъци между силите за сигурност и въоръжени екстремисти.

Броят на пострадалите при последния взрив не се уточнява.

Най-малко един човек загина, а шестима бяха ранени при атаката срещу хуманитарната организация Care в афганистанската столица. Двама нападатели влязоха в сградата на международната организация след атентат с кола бомба. Единият нападател вече е убит, но другият се е барикадирал в помещенията, съобщи полицията в афганистанската столица, цитирана от Ройтерс.

Нападението днес е извършено ден, след като двоен бомбен атентат отне живота на 24 души в Кабул.

По-късно бе съобщено, че силите за сигурност са успели да ликвидират и втория от нападателите над офиса на хуманитарната организация, след като телевизионният канал Tolo съобщи за смъртта на първия. Пред медиите представители на вътрешното министерство са потвърдили информацията.

В резултат на нападението е загинал един цивилен гражданин, а още един е ранен.

Паралелно с нападението в близост до сградата на военното министерство два терориста се самовзривиха вчера. При серията от терористични нападения загинаха общо 30 души, като сред тях има и високопоставени ръководители в службите на сигурност, включително и заместник-ръководителя на президентската служба по охрана Заман Ахмадзаи.