иляди чуждестранни работници в Дубай обявиха началото на стачка в знак на протест срещу ниското заплащане и тежките условия на труд.
В събота като протест работници блокираха пътища.

Правителството заплаши стачкуващите, че заради нарушаване на обществения ред ще бъдат депортирани от емирата, съобщава БиБиСи.

Падането на курса на дирхама - валутата на Обединените Арабски Емирства - доведе до това, че множеството чуждестранните работници изпращат много по-малко пари на своите семейства.

В последните години Дубай беше в икономически подем, благодарение най-вече на редица строителни проекти, в които се ангажираха много работници и то предимно от Южна Азия.
В емирата все още се усеща недостиг на работна ръка толкова, доколкото икономическият бум в Индия предлага алтернативен източник на заетост.

Чуждестранните работници в Дубай, в това число и заетите в стротиелстовто на най-големия небостъргач Burj Dubai, настояват за повишаване на заплатите и подобряване на жилищните условия.
Анализатори преполагат, че властите в Дубай трябва да разгледат възможността за установяване на минимална работна заплата в емирата.