Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън заяви, че Доналд Тръмп гледа на по-възрастните избиратели като на "излишни" и "забравени". Байдън потърси подкрепа в ключовия щат Флорида, информират "Ройтерс", АП и "Гардиън".

Демократът посети Флорида във вторник, ден след визитата на американския лидер в щата, която бе първата извън Вашингтон от потвърждението, че е с коронавирус.

Байдън със смазваща преднина – води на Тръмп със 17%

Байдън със смазваща преднина – води на Тръмп със 17%

Проучването е направено по-малко от месец преди изборите

Пред 50 души, спазващи дистанция, в Южна Флорида Байдън атакува американския лидер Доналд Тръмп, че безотговорно е пренебрегнал заплахата от коронавируса за възрастните хора.

"За Доналд Тръмп вие сте излишни. Вие сте забравени. Вие буквално сте никой. Така гледа той на възрастните. Така гледа на вас", предупреди кандидатът на демократите.

Той добави, че е разочарован от действията на американския лидер в борбата с коронавируса.

"Колкото по-дълго Доналд Тръмп е президент, толкова по-безразсъден е. Слава Богу имаме само още три седмици", подчерта Байдън.

Джо Байдън с най-голямата преднина в историята на социологическите проучвания в САЩ

Джо Байдън с най-голямата преднина в историята на социологическите проучвания в САЩ

С други думи Байдън е първият кандидат, който е с над 50% подкрепа в този етап от кампанията

Победа на демократа във Флорида сериозно ще намали шансовете на Тръмп за преизбиране. Последните социологически проучвания показват, че демократът води в щата в ключовите демографски групи, особено при възрастните. Тръмп спечели Флорида през 2016 г. с 1,2% разлика.

Социологическо проучване на Opinium Research и "Гардиън" показва, че в страната Байдън води на държавния глава Доналд Тръмп с рекордните 17% във финалната фаза на предизборната кампания.

Тръмп посети Пенсилвания във вторник, вероятно най-важният щат на изборите през ноември. Той определи Байдън като най-слабия кандидат за президент в историята. Американският лидер излъга, че администрацията на Байдън ще ограничи фракинга в райони, където икономиката зависи много от енергия. Предложението на Байдън предвижда да не се одобряват нови разрешителни за фракинг на федерална земя.

Без втори дебат между Тръмп и Байдън

Без втори дебат между Тръмп и Байдън

Точка на спор между двамата кандидати за Белия дом

Президентът на САЩ планира предизборни митинги в Айова, Северна Каролина, Джорджия и Флорида по-късно тази седмица.