Говорител на премиера на Великобритания Борис Джонсън отрече обвинения, че министър-председателят е опипвал две жени преди 20 г., информира "Ройтерс".

Докато Джонсън се подготвя да извади Великобритания от ЕС на 31 октомври, отношенията му с няколко жени в миналото са под критичен поглед. Обвиненията помрачиха годишната конференция на Консервативната партия, която започна в неделя.

Джонсън в конфликт на интереси, обвинен и в сексуално насилие

Джонсън в конфликт на интереси, обвинен и в сексуално насилие

Поредни скандали около премиера

Шарлът Едуардс, колумнист, писа за "Сънди таймс", че е опипвана от Джонсън на работен обяд през 1999 г., когато той е бил редактор на списание Spectator.

"Под масата усетих ръката на Джонсън на бедрото ми. Той стисна", написа Едуардс.

Борис Джонсън е заподозрян в злоупотреба с власт

Борис Джонсън е заподозрян в злоупотреба с власт

По време на мандата му като кмет на Лондон…

Едуардс отбеляза, че след обяда тя споделила на друга жена, която е седяла от другата страна на Джонсън. Колумнистът добави, че другата жена разкрила, че също е опипвана от Джонсън.

"Това обвинение не е истина", коментира говорител на премира.

След като "Даунинг стрийт" отрече, Едуардс написа в "Туитър", че "ако премиерът не си спомня за инцидента, значи аз имам по-добра памет от него".

Финансовият министър Саджид Джавид отказа да коментира обвиненията, но заяви, че премиерът е казал, че не е истина.

"Разговарях с премиера за това и преди всичко той не можеше да бъде по-ясен - абсолютно ясен, че обвиненията са напълно неверни", каза Джавид пред Би Би Си.