Френският актьор Жерар Депардийо е обвинен в изнасилване. 72-годишният актьор бе обвинен отново на 16 декември за изнасилване, за които се твърди, че е извършил през лятото на 2018 г. Това съобщи във вторник агенция АФП, като цитира свой източник.

Депардийо беше обвинен в изнасилване на 22-годишна актриса в дома му в Париж през 2018 г., което той отрича. След девет месеца разследване френските прокурори прекратиха делото поради липса на доказателства. Актрисата обаче поднови делото, като заяви, че е "увредена страна". Според френското законодателство случаите на "увредените страни" обикновено се разследват от магистрат. Миналия октомври стана ясно, че обвиненията в изнасилване срещу Депардийо се разследват отново от прокуратурата в Париж.

Актриса обвини Жерар Депардийо в изнасилване

Актриса обвини Жерар Депардийо в изнасилване

Престъплението е станало в Париж на 13 август

Той е поредната известна личност, обвинена и съдена за изнасилване през последните години. Депардийо се снимал в близо 180 филма. Той е бил винаги в светлините на пресата.

През 2013 г. актьорът напусна родината си в знак на протест срещу политиката на управляващите социалисти на тогавашния президент Франсоа Оланд да обложи с нови високи данъци богаташите. За кратко Депардийо живя в Белгия, а няколко месеца по-късно прие руско гражданство. Звездата през последните години не слиза от страниците на таблоидите заради скандални свои изяви.

Прекратено е разследването срещу Депардийо за изнасилване

Прекратено е разследването срещу Депардийо за изнасилване

Актриса подаде жалба срещу актьора миналата година