Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо бе обвинен от девета бивша служителка в секстормоз, предаде Newsweek. 33-годишната жена разказа, че е получила комплименти за външния си вид от него. Тя признава, че той умее да кара жените да се чувстват добре в компанията му, но след края на срещата те изпитват неудобство.

Адвокатът на губернатора обаче възрази, че въпреки навика си да прегръща и целува, Куомо не може да бъде обвиняван в насилие. Самият той призна, че бързо скъсява дистанцията с хората, но не иска това да се разбира превратно. Отказа да се оттегли от поста и не се призна за виновен. Настоя да се изчакат резултатите от започналото разследване.

Припомняме, че по-рано тази седмица президентът на САЩ Джо Байдън взе отношение по темата, като заяви, че губернаторът трябва да подаде оставка, ако разследването потвърди обвиненията за сексуален тормоз срещу него.  Вицепрезидентът Камала Харис няколко пъти отклони въпроси относно Куомо, докато други видни демократи поискаха губернаторът да се оттегли.

Байдън: Куомо трябва да се оттегли, ако обвиненията в секстормоз бъдат доказани

Байдън: Куомо трябва да се оттегли, ако обвиненията в секстормоз бъдат доказани

Вече седем жени го обвиниха в злоупотреба с положение

Куомо също така е изправен пред критика за отчитането на неговата администрация за смъртните случаи на COVID-19 в домовете за стари хора, които според държавния прокурор са били намалени с около 50 процента. Извънредните правомощия на губернатора, свързани с пандемията на коронавируса, бяха отменени.

Повечето регистрирани гласоподаватели в Ню Йорк, анкетирани в неотдавнашна анкета на университета Куинипиак, не вярват, че губернаторът Андрю Куомо трябва да подаде оставка въпреки скандалите, които в момента хвърлят сянка върху управлението му. 59% не смятат, че той трябва да се кандидатира за преизбиране, след като мандатът му приключи следващата есен.

Демократи искат оставката на Куомо, растат обвиненията в секстормоз срещу него

Демократи искат оставката на Куомо, растат обвиненията в секстормоз срещу него

Обвиняват го и за измама в данните за разпространение на коронавируса